Om

VoiceZones historie
I det tidlige forår 2006 besluttede en gruppe, som havde sunget sammen i flere år, at de ville prøve at starte et nyt kor op på Københavns Vestegn, velvidende at der allerede var etableret flere rytmiske kor i regionen. Men de ville forsøge at forny den rytmiske korscene med et lidt anderledes og nyere repertoire. Pianisten Thomas Møller gik med i projektet på lige fod med de øvrige, og henover sommeren 2006 blev VoiceZone en realitet, med Thomas som korets leder.


Entusiasmen var stor alle investerede tid og penge i at få indarbejdet et fast klangligt fundament med udgangspunkt i populære ørehængere og et repertoire som ikke hørte til de traditionelle numre i korverdenen. I foråret 2007 blev VoiceZone registreret som selvstændig forening.


I efteråret 2008 måtte VoiceZone hente erstatning for Thomas Møller, som havde fået andre planer. Derfor blev pianisten Niels Andersson med kort varsel ansat som korets midlertidige leder, indtil en ny blev ansat. Niels Andersson introducerede lidt mere jazzprægede numre, og disse blev præsenteret ved en spændende og flot koncert i Rundetårn.

 

Det lykkedes i løbet af efteråret at få kontakt til sangeren, komponisten og arrangøren Christian Berg, som herefter ledte VoiceZone igennem foråret 2009 – med hans professionalisme og erfaring lærte VoiceZone mange nye tekniker. I efteråret 2009 trådte Thomas Møller imidlertid igen til, og der blevet bygget videre på sangvalget og indlært nye numre.

 

Over sommeren 2010 blev en ny spændende korleder ansat. Marta Mathea Radwan var kommet til Danmark fra Polen, for at studere rytmisk korledelse, og efterlyste derfor kor i Danmark. Herefter fulgte et par forrygende sæsoner hvor VoiceZone fik arrangeret og indspillet musikken til nogle af deres numre, men efter sommerpausen i 2012. måtte VoiceZone igen ud og finde en ny korleder.

 

Det blev Astrid Nora, som herefter overtog den musikalske ledelse af VoiceZone. Astrid Nora har erfaring som korsanger, komponist, cellist, pianist og sangskriver og er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium. Astrid Nora er en erfaren ung dame i musikbranchen med et imponerende CV.


I foråret 2015 gik Astrid på barsel og Anders Ørsager overtog derfor ledelsen af VoiceZone, og fra 2020 hedder korlederen Peter Spies.Peter Spies


Peter Spies (født 20. juni 1966) er en dansk musiker og komponist af fortrinsvis musicals som AtlantisPelle ErobrerenGøngehøvdingen. Lyset over Skagen. Arbejder desuden som tekstforfatter på bl.a. Cirkusrevyen.


Gennembrudsværket ATLANTIS havde urpremiere i 1993 på Bellevue Teatret som den første danske gennemkomponerede musical nogensinde.

Året efter blev forestillingen opført på Østre Gasværk Teater med bl.a. Kurt Ravn og Aage Haugland på rollelisten – instrueret af Morten Grunwald. Senere er den blevet opført på Falkoner Teatret samt diverse danmarksturneer.


Med over 300.000 solgte billetter er ATLANTIS en af de mest populære danske musicals nogensinde. Der har desuden været opførelser af værket i Sverige, Tyskland, Østrig, Holland og Polen.

Soundtracket fra ATLANTIS blev grammynomineret og modtog guldplade som den første musicaludgivelse i landet.


I 1990 arbejdede Peter som pianist i den københavnske natklub Annabels.

Copyright  © All Rights Reserved

VoiceZone sponseres af