Om

VoiceZones historie

Vi har en plan

I 2006 besluttede en gruppe, som havde sunget sammen i flere år, at de ville prøve at starte et nyt kor. De ville forny den rytmiske korscene med et lidt anderledes og nyere repertoire. Pianisten Thomas Møller gik med i projektet på lige fod med de øvrige, og VoiceZone blev en realitet, med Thomas som korets leder.
Vi lykkes
VoiceZone blomstrede med et repertoire af nyere popsange,

som ikke hørte til de traditionelle numre i korverdenen. I 2007 blev VoiceZone registreret som selvstændig forening.Nye højder

I efteråret 2008 blev pianisten Niels Andersson hentet som erstatning for Thomas Møller, der havde fundet nye udfordringer. Niels Andersson introducerede lidt mere jazzprægede numre, og disse blev præsenteret ved en spændende og flot koncert i Rundetårn.

Sangteknisk udvikling

Det lykkedes i løbet af efteråret at få kontakt til sangeren, komponisten og arrangøren Christian Berg, som herefter ledte VoiceZone igennem foråret 2009 – med hans professionalisme og erfaring lærte VoiceZone mange nye teknikker.


Indspilninger

Over sommeren 2010 blev en ny spændende korleder ansat. Marta Mathea Radwan var kommet til Danmark fra Polen, for at studere rytmisk korledelse, og efterlyste derfor kor i Danmark. Herefter fulgte et par forrygende sæsoner hvor VoiceZone fik arrangeret og indspillet back tracks til nogle af deres numre.


Fokus

Efter sommerpausen 2012 blev Astrid Nora ansat, og her begyndte vi at arbejde med egne håndholdte mikrofoner. Astrid Nora var som dirrigent også en erfaren korsanger, komponist, cellist, pianist og sangskriver, uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium.


Vi rykker på alle fronter

I foråret 2015 gik Astrid på barsel, og Anders Ørsager overtog derfor ledelsen af VoiceZone. Herefter fulgte fire forrygende år med stor sangteknisk udvikling under kyndig vejledning af Anders Ørsager, der formåede at bringe det bedste frem i hver enkelt sanger. Med fornyet energi og engagement og nyerhvervede lytteegenskaber gik vi en stribe koncerter i møde i både ind- og udland, med korrejser til Skotland, Østrig og Færøerne.


Performance

I efteråret 2019 måtte vi sige et varmt farvel til Anders, som havde fulgt os så godt på vej, og som nu havde brug for tid til sine andre musikalske projekter. Vi gik en dirigentløs vinter i møde og klarede os flot på egen hånd. I januar 2020 kunne vi med glæde byde Peter Spies velkommen som vores nye korleder.

    

Peter Spies


Peter Spies (født 20. juni 1966) er en dansk musiker og komponist af fortrinsvis musicals som AtlantisPelle ErobrerenGøngehøvdingen. Lyset over Skagen. Arbejder desuden som tekstforfatter på bl.a. Cirkusrevyen.


Gennembrudsværket ATLANTIS havde urpremiere i 1993 på Bellevue Teatret som den første danske gennemkomponerede musical nogensinde.

Året efter blev forestillingen opført på Østre Gasværk Teater med bl.a. Kurt Ravn og Aage Haugland på rollelisten – instrueret af Morten Grunwald. Senere er den blevet opført på Falkoner Teatret samt diverse danmarksturneer.


Med over 300.000 solgte billetter er ATLANTIS en af de mest populære danske musicals nogensinde. Der har desuden været opførelser af værket i Sverige, Tyskland, Østrig, Holland og Polen.

Soundtracket fra ATLANTIS blev grammynomineret og modtog guldplade som den første musicaludgivelse i landet.


I 1990 arbejdede Peter som pianist i den københavnske natklub Annabels.

Copyright  © All Rights Reserved

VoiceZone sponseres af