Om


VoiceZones historie


Vi har en plan

I 2006 besluttede en gruppe, som havde sunget sammen i flere år, at de ville prøve at starte et nyt kor. De ville forny den rytmiske korscene med et lidt anderledes og nyere repertoire. Pianisten Thomas Møller gik med i projektet på lige fod med de øvrige, og VoiceZone blev en realitet, med Thomas som korets leder.
Vi lykkes
VoiceZone blomstrede med et repertoire af nyere popsange,

som ikke hørte til de traditionelle numre i korverdenen. I 2007 blev VoiceZone registreret som selvstændig forening.Nye højder

I efteråret 2008 blev pianisten Niels Andersson hentet som erstatning for Thomas Møller, der havde fundet nye udfordringer. Niels introducerede lidt mere jazzprægede numre, og disse blev præsenteret ved en spændende og flot koncert i Rundetårn.


Sangteknisk udvikling

Det lykkedes i løbet af efteråret at få kontakt til sangeren, komponisten og arrangøren Christian Berg, som herefter ledte VoiceZone igennem foråret 2009 – med hans professionalisme og erfaring lærte VoiceZone mange nye teknikker.


Indspilninger

Over sommeren 2010 blev en ny spændende korleder ansat. Marta Mathea Radwan var kommet til Danmark fra Polen, for at studere rytmisk korledelse, og efterlyste derfor kor i Danmark. Herefter fulgte et par forrygende sæsoner hvor VoiceZone fik arrangeret og indspillet back tracks til nogle af deres numre.


Fokus

Efter sommerpausen 2012 blev Astrid Nora ansat, og her begyndte vi at arbejde med egne håndholdte mikrofoner. Astrid Nora var som dirrigent også en erfaren korsanger, komponist, cellist, pianist og sangskriver, uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium.


Vi rykker på alle fronter

I foråret 2015 gik Astrid på barsel, og Anders Ørsager overtog derfor ledelsen af VoiceZone. Herefter fulgte fire forrygende år med stor sangteknisk udvikling under kyndig vejledning af Anders Ørsager, der formåede at bringe det bedste frem i hver enkelt sanger. Med fornyet energi og engagement og nyerhvervede lytteegenskaber gik vi en stribe koncerter i møde i både ind- og udland, med korrejser til Skotland, Østrig og Færøerne.


Nye tider

I efteråret 2019 måtte vi sige et varmt farvel til Anders, som havde fulgt os så godt på vej. Vi gik en dirigentløs vinter i møde, og klarede os flot på egen hånd både i øvelokalet og ved optræden. Vi savnede dog en dirigent, og søgte med lys og lygte. Søgelyset landede på Peter Spies, som vi havde glæde af en kort overgang inden Covid19 ramte og satte en stopper for vores sang, og dermed desværre også for vores samarbejde med Peter. Heldigvis dukkede Katharina Baetz Rubin op som et lys i mørket, og trådte til som vores midlertidige korleder frem til vores fælles koncert i Baltoppen Live med Katharina & Raven Chant. Dette var vejen frem for os, idét Katharina & Raven Chants pianist Henrik David Mikkelsen viste sig at være netop den dirigent, vi ønskede os, og således trådte Henrik til som VoiceZones nye korleder umiddelbart efter koncerten i september 2020.


Henrik David Mikkelsen


Henrik er født i Svendborg, opvokset i Århus, men nu godt infiltreret i det sjællandske.


Henrik er uddannet musikpædagog fra Musikkonservatoriet i København med speciale i korledelse. 


Henrik har udover Voicezone gang i flere kor både som dirigent og pianist samt undervisning.