Om

Copyright  © All Rights Reserved

VoiceZone sponseres af

Anders Ørsager

Efter sommerpausen 2015 har VoiceZone valgt at lade Anders Ørsager fortsætte den musikalske ledelse af

VoiceZone.


Anders er uddannet som sanger ved Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvorfra han afsluttede sin 5-årige sanger/sangunderviser-diplom-uddannelse i sommeren 1999.


I slutningen af sin uddannelse tog han orlov et helt år, og brugte det på at spille ensemble og hovedrolle i Betty Nansens-teatrets opsætning af musicalen Hair. Siden Anders startede med at synge i 1989, har han spillet med mange forskellige orkestre, i mange forskellige genrer. Han er også meget brugt som sanger og korsanger på diverse tegnefilm, reklamer og TV-shows.


Ud over at undervise i sang og pædagogik på Rytmisk Musikkonservatorium i København, fungerer Anders som vocal coach for danske og udenlandske sangere - både i forbindelse med diverse TV-shows (Melodi Grand Prix, X-Factor osv), og på teatre i ind- og udland..


VoiceZones historie
I det tidlige forår 2006 besluttede en gruppe, som havde sunget sammen i flere år, at de ville prøve at starte et nyt kor op på Københavns Vestegn, velvidende at der allerede var etableret flere rytmiske kor i regionen. Men de ville forsøge at forny den rytmiske korscene med et lidt anderledes og nyere repertoire. Pianisten Thomas Møller gik med i projektet på lige fod med de øvrige, og henover sommeren 2006 blev VoiceZone en realitet, med Thomas som korets leder.


Entusiasmen var stor alle investerede tid og penge i at få indarbejdet et fast klangligt fundament med udgangspunkt i populære ørehængere og et repertoire som ikke hørte til de traditionelle numre i korverdenen. I foråret 2007 blev VoiceZone registreret som selvstændig forening.


 

I efteråret 2008 måtte VoiceZone hente erstatning for Thomas Møller, som havde fået andre planer. Derfor blev pianisten Niels Andersson med kort varsel ansat som korets midlertidige leder, indtil en ny blev ansat. Niels Andersson introducerede lidt mere jazzprægede numre, og disse blev præsenteret ved en spændende og flot koncert i Rundetårn.


 

Det lykkedes i løbet af efteråret at få kontakt til sangeren, komponisten og arrangøren Christian Berg, som herefter ledte VoiceZone igennem foråret 2009 – med hans professionalisme og erfaring lærte VoiceZone mange nye tekniker. I efteråret 2009 trådte Thomas Møller imidlertid igen til, og der blevet bygget videre på sangvalget og indlært nye numre.


 

Over sommeren 2010 blev en ny spændende korleder ansat. Marta Mathea Radwan var kommet til Danmark fra Polen, for at studere rytmisk korledelse, og efterlyste derfor kor i Danmark. Herefter fulgte et par forrygende sæsoner hvor VoiceZone fik arrangeret og indspillet musikken til nogle af deres numre, men efter sommerpausen i 2012. måtte VoiceZone igen ud og finde en ny korleder.


 

Det blev Astrid Nora, som herefter overtog den musikalske ledelse af VoiceZone. Astrid Nora har erfaring som korsanger, komponist, cellist, pianist og sangskriver og er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium. Astrid Nora er en erfaren ung dame i musikbranchen med et imponerende CV.

Listen tæller samarbejder med bl.a. Aske Jacoby, Thomas Blachman, Jacob Binzer, Michael Falch, Martin Hall og Etta Cameron – for at nævne nogle få. Astrid er CD aktuel med sin 3. plade i januar 2013 under kunstner navnet ’Where Did Nora Go’. Albummet er produceret af Henrik Marstal og Kasper Rasmussen (Annika Aakjær, Penny Police, Annelouise, m.fl.)


I foråret 2015 gik  Astrid på barsel og Anders Ørsager overtog derfor ledelsen af VoiceZone..